Схема на Нео TV2121TX

Re: Схема на Нео TV2121TX

от zapad » Вто Мар 05, 2013 1:21 am

lager написа:а собственика на телевизора какъв трябва да бъде

Ами като забележи че телевизора то му има дефект, да потърси техник. Когато се разболее отива на доктор, не чака да ритне бакъра и тогава да търси помощ. Но всеки си решава за него си.
Аватар
Регистриран потребител
 
Мнения: 1340
Регистриран на: Сря Ное 14, 2012 3:19 am
Местоположение: Асеновград

Re: Схема на Нео TV2121TX

от mitachi » Вто Мар 05, 2013 2:32 am

lager, много интересно разсъждаваш, без да си запознат нито с производителя на изделието, нито с вносителя, а пък от писанато разбрах, че и от комисията по защита на потребителите нямаш представа.

Ще се опитам малко да разясня нещата точка по точка:
На първо време, една определена група хора, със съвсем различни интереси се набърка в тоя форум. Не знам дали е полезно? Според мен може да си помагаме взаимно в решаване на разни проблеми.
Второ: Регистрацията във форума на НБС изобщо не е сложна. Даже е много проста. Без да ползваш помощта на интернет и знаеш закона на Ом, не трябва да имаш никакви проблеми.
Трето: Ще дам малко разяснения за "NEO".
Това е търговска марка, а не производител. Нещо като едно време "UNIVERSUM".
Та под името " TV-2121TX" изобщо не се знае какво има вътре в телевизора. Прилагам една малка снимка от моята база данни, от която се вижда, че под това наименование може да си купиш най различен телевизор. Да не говоря, за големия проблем, ако ти притрябва дистанционно и тръгнеш да го търсиш по модел на телевизора в магазините???
Четвърто: С името "NEO", може да се закупи много добра техника. Особено първите изделия с това търговско наименование са много сериозни.
Ако сравним първите 42" плазми на NEO, LG и SAMSUNG може да се направят изводи. Най малко факта, че еднa и съща категория плазми на NEO струваше в магазина по скъпо от тая на SAMSUNG.
В момента, на пазара 70% от телевизорите са едни и същи. Произвеждат се от VESTEL и БЕКО.
Надписа на кутията е различен. Не мога да изброя всичките световно извесстни марки от едно време. Ама вие си ги знаете.
Пето: Десет години най малко НБС се разправя с комисията по защита на потребителите. Аз лично се съдих с тях. И незвисимо от това, че аз спечелих делото, няма оправия. Там са неграмотни хора. Не може да разчиташ на тях за някакъв спор.
Шесто: Тоя телевизор дето си описал е едно от добрите производства на китайците. Това, че няма документация за определен китайски телевизор не се учудвайте. Те си правят каквото си искат.
Тук си личи, на кой му е ясно за какво става въпрос( откъде- накъде тече тока).
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Регистриран потребител
 
Мнения: 162
Регистриран на: Вто Фев 19, 2013 11:35 pm
Местоположение: Дупница

Re: Схема на Нео TV2121TX

от fbr1 » Вто Мар 05, 2013 11:07 am

Не е само този модел телевизор който реже шийки. Това, както е писал zapad, се получава, когато през вертикалната отклонителна бобина тече прав ток. Този ток отклонява лъча върху стъклото на шийката, а не върху металната маска и луминифора, както обикновено би трябвало да бъде. И така този електронен лъч, движен от хоризонталното отклонение, срязва шийката като трион. Та, всички вертикални отклонения, които са направени с двуполярно захранване, и нямат защита на изхода на вертикалното отклонение за поява на постоянна съставна, имат този недостатък. Повечето имат такава защита и изключват ХО при наличие на постоянен ток на изхода на ВО. То хубаво, ако свари клиента да изключи телевизора, когато лъча стане невидим на екрана, но си трябва да го дебне, щото, а е закъснял с 2 минути, а без кинескоп. След това и да го занесе на сервиз работата е свършила.Имал съм случай, от студени спойки на краката на ТХО-то , прекъсва едното напрежение на двуполярното захранване, резултата е същия.
Регистриран потребител
 
Мнения: 486
Регистриран на: Вто Фев 26, 2013 5:57 pm

Предишна

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта