Страница 1 от 1

Фотонен компютър на бъдещето

МнениеПубликувано на: Чет Яну 07, 2016 3:09 pm
от chronometer
http://it.dir.bg/news/fotonen-protzesor ... 2679?nt=13

Baikal.jpg


Мурафети чок, реализация до момента - йок! icon_mrgreen.gif Това, което направиха след много напъни е процесорът "Байкал"-
2 ядра с работна честота 1,2GHz и 1 MB L2 кеш памет. Мало, товарищи! Би било актуално, ако бяхме 2006 г. Сега едва ли не вече всяко второ китайче в електротехникум прави такива. Не бих се учудил ако Китай им праща заготовките, а те само монтират капачките. Но пък "Леново" излязоха големи тарикати. След като руснаците искат да произвеждат процесори, те ще им направят компютри, които да работят с тях! И след това ще им ги продадат обратно! Вижте препратката в темата.
Отделен е въпросът, че ние и това не правим...

Re: Фотонен компютър на бъдещето

МнениеПубликувано на: Чет Яну 07, 2016 6:06 pm
от Антон Оруш
Бре, интересно! Добре е, че са се впрегнали в разработване на нова технологя, но наистина характеристиките изглеждат малко скромни.
Не съм достатъчно добре запознат със смартфоните, но знам, че имат модел Yoda или нещо подобно - може би той се представя по-добре?
Ние - най-големият ,,барабан" напоследък беше сглобяването в Дупница на китайски лаптопи с надпис ПРАВЕЦ. Но не знам някой да си е купил от тях, че да каже мнения.