Страница 1 от 1

Хармония 103

МнениеПубликувано на: Пон Дек 18, 2017 2:03 pm
от bluelemon
Здравейте! Сдобих се с този шкаф и имам няколко въпроса. Усилвателната част работи. Пробвах двата входа със сигнал от телефона и си свири. Искам да питам с наличното радиото мога ли хвана някакъв сигнал с външна антена и как ще е като качество? И относно грамофона този - http://www.oldradio.cz/gramofon/md1.htm. Някой има ли подобен? Как е като качество? Не можах да изкарам звук от него. Дозата е SUPRAPHON VK 051, но едната игличка я няма. Имам и една чисто нова доза пак супрафон с резервна игличка, но е друг модел. Може ли да му се присади друг модел доза. Това е за сега. Всякакви съвети относно как да подкарам грамофона са добре дошли. Благодаря!

Re: Хармония 103

МнениеПубликувано на: Вто Май 08, 2018 5:50 pm
от bobikolev
Да, всички вълни са си стандартни. Обаче ако искаш укв 88...108, ще трябва да си го пренастроиш, описано е във форума

Re: Хармония 103

МнениеПубликувано на: Вто Май 08, 2018 8:07 pm
от TATENCETO
bluelemon написа:Здравейте! Сдобих се с този шкаф и имам няколко въпроса. Усилвателната част работи. Пробвах двата входа със сигнал от телефона и си свири. Искам да питам с наличното радиото мога ли хвана някакъв сигнал с външна антена и как ще е като качество? И относно грамофона този - http://www.oldradio.cz/gramofon/md1.htm. Някой има ли подобен? Как е като качество? Не можах да изкарам звук от него. Дозата е SUPRAPHON VK 051, но едната игличка я няма. Имам и една чисто нова доза пак супрафон с резервна игличка, но е друг модел. Може ли да му се присади друг модел доза. Това е за сега. Всякакви съвети относно как да подкарам грамофона са добре дошли. Благодаря!

Всяка КРИСТАЛНА доза става номера е закрепването и запазването на външният вид и стерео да е пак става каквато намериш с една дума аз имам една от Хитачи но е с износена игла не е голяма може и да стане без драматични промени по рамото !!

Re: Хармония 103

МнениеПубликувано на: Пет Май 11, 2018 1:31 am
от bobikolev
Като начало задължително подмени 3 бр прехвърлящи кондензатори 22нф с нови на 400в в крайното стъпало. Аз наскоро пренастроих укв то на хармония 103 и стана мн добре, звука е солиден, даже му добавих и един блутуут модул за да му подавам безжично аудио. Става идеално:)