Светодиод за LCD подсветка от къде?

Светодиод за LCD подсветка от къде?

от peppone1 » Вто Окт 18, 2016 10:30 pm

Здравейте, много се изписа и видеоматериали за ремонт на LED подсветките, по най-лесният първичен метод- чрез шунтиране на прекъснатият елемент, но никой не споделя от къде намират резервни. Аз пробвах с няколко вида SMD светодиоди на 350mA, които светят много ярко, но не можах да достигна цветовата температура на оригиналните, която е около 12000K, а максималният който намерих е 6000K и друг 5000-10000K, но отенъка в никакъв случай не достигаше до 10000 и светодиода свети жълтеникаво в сравнение с оригиналните. След подмяната на цели 8 елемента, токът на подсветката значително намаля и изгасна. Затова трябваше да шунтирам два от тях. Това се получава, защото оригиналните са с вграден ценер и може би на по-ниско право напрежение.

Предлагат се LED ленти, специално за тази цел, с контролер, регулиращ силата, но те са с отделно захранване и в такъв случай трябва изхвърля останалите здрави ленти на боклука за да поставя тези, които няма да използват оригиналното захранване на телевизора с регулатора , а трябва да се изведе захранване от друго място.

Не мога да повярвам, че вече в реномирани сервизи, прибягват до такива дърварски методи. Това е единствената светлинка за нас техниците, че ще има доста хляб за напред, но не и с такива дърводелски приспособления и "побългаряване", заради едни нищо и никакви светодиодчета. Аз ако знаех че така ще ми ремонтират телевизора, чрез ампутация на органи и замяна с изкуствени, никога няма да го занеса в сервиз, а и клиентите не пасат трева.
Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.

Професионализмът не е в това да не допускаш грешки, а да си направил всички възможни грешки, в най-тясната област.
Аватар
Регистриран потребител
 
Мнения: 215
Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 1:14 am
Местоположение: Пловдив

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта
cron