синкава тъмна картина

Модератор: Фишев

синкава тъмна картина

от smuser » Съб Дек 07, 2019 1:54 am

Второ Lg идва с този дефект ,тока на лентите е в норма ,светодиодите светят едно изтормозено синкаво ,що за дефект е това ?
Нови ленти като сложим грейват бяло с нормален цвят -старите нито един изгорял или окъсил ,просто всички равномерно светят синьо,на какво се дължи този дефект .Единия почти не са го гледали ,вторият не е спиран ,но и двата проявяват дефекта точно след изтичане на гаранцията .Новите ленти от чайнатаун колко ток да им пускам ,че да не се получава този ефект/дефект ?За 3 волтови светодиоди с малките лещи става въпрос -43 ки са панелите .
Регистриран потребител
 
Мнения: 194
Регистриран на: Чет Мар 10, 2016 12:16 am

Re: синкава тъмна картина

от Фишев » Нед Дек 08, 2019 8:46 pm

smuser написа: .Единия почти не са го гледали ,вторият не е спиран ,но и двата проявяват дефекта точно след изтичане на гаранцията .За 3 волтови светодиоди с малките лещи става въпрос -43 ки са панелите .

Ако беше влязъл в сервизен режим щеше да видиш и на двамата часовете работа Предполагам са щели да бъдат почти еднакви като брой . На клиент не се вярва по принцип . Синия отенък се получава от падане на жълтия филтър под лупата от топлина .Това са 3 волтови диоди но са по мошни и по малки от другите който си виждал Тепърва ще идват синеещи телевизори Новите подсветки на вестел са тотално със такива диоди Започнаха да се обаждат и те
Аватар
Техник
Техник
 
Мнения: 725
Регистриран на: Сря Фев 13, 2013 8:41 am
Местоположение: Перник

Re: синкава тъмна картина

от smuser » Пон Дек 09, 2019 2:10 am

Благодаря ви за отговора ,колега Фишев .Ние по принцип сме свикнали да ни лъжат в сервиза още с влизането ,но предимно клиенти от малцинствените групи ,тези не бяха и затова пиша каквото са ни казали без проверки .Той шефа като се падне да приема уред като усети че прекалено много лъжат и ги връща още от приемната да си ходят .
То значи вече целите подсветки ще сменяме -няма диоди на парче или отделни ленти .Опъват се клиентите за цената -имало вече 42 ки за 300-400лв ,разправям им че не струват -ама не вярват и пак ги купуват .Има боклуци ,ама примерно това Ариели голям боклук ,още като го разглобяваш панела и се разпада всичко -събрано сякаш с лопатката и метлата .
Колега Фишев ,за тока какво ще кажете като съвет след смяна на синкавите ленти -да го коригираме ли или да си остане заводския ?
Досега не сме правили подсветка без корекция на тока ,дори и като е в граници заводския ,тези двете LG-та са на два кръга ,една самостоятелна лента и две последователни -лентите са еднакви .Има колеги ,твърдящи че не на всички става да се регулира тока ,ние досега на такъв модел ни сме попадали ,трябва внимателно да се проучи схемата и винаги има как .
Регистриран потребител
 
Мнения: 194
Регистриран на: Чет Мар 10, 2016 12:16 am

Re: синкава тъмна картина

от Фишев » Пон Дек 09, 2019 10:23 pm

Аз винаги ограничавам тока .В конкретния случай незнам да ли ще помогне ограничаването Обясних ти че от по мошните диоди пада покритието във жълт цвят и започва да свети синьо . Скоро коментирахме с колега от голям сервиз във Сф. Той ми твърди че имат над 300 сменени подсветки на LG и различните вестелски мутанти Слагат само нови ленти и не ограничават никога тока . До момента нямат нито една рекламация на новите ленти . Та въпрос на вкус казала котката и се облизала под опашката
Аватар
Техник
Техник
 
Мнения: 725
Регистриран на: Сря Фев 13, 2013 8:41 am
Местоположение: Перник

Re: синкава тъмна картина

от smuser » Вто Дек 10, 2019 12:18 am

Може и да нямат найстина ,но зависи колко гаранция дават след ремонта ,после ако стане проблем след гаранцията ,клиентите може да ходят и по други сервизи .Много случаи имаме на ремонт на подсветки от други сервизи ,после ги носят при нас ,при въпрос защо не го занесат на сервиза който го е ремонтирал ,отговора е -ами те ни взеха едиколко си сума пари и след няколко месеца пак същото ,чухме за вашия сервиз че ги правите добре и затова дойдохме -цитирам клиенти .
Днес докараха поредния 43-ка LG с този проблем -явно се почна масово тоя дефект ,още не съм го отворил ,че има други уреди преди него ,да видя с какви ленти е за да поръчаме .Колега Фишев споделете все пак при тези ленти точно със синкавия дефект ,какъв ток препоръчвате да настроим ,за да не се прояви скоро и на новите ленти ,ако решите може и на лични съобщения да ми отговорите .
Поздрави !
Регистриран потребител
 
Мнения: 194
Регистриран на: Чет Мар 10, 2016 12:16 am

Re: синкава тъмна картина

от Фишев » Вто Дек 10, 2019 9:23 am

Няма универсално решение за ограничаване Конкретно за всеки уред ограничаваш мериш тока и гледаш картината Ако стене тъмна вдигаш тока за да е нормална картината Като уцелиш записваш и/или запомняш и на следващия такув уред само ограничаваш без мерене
Конкретно за LG 43 ка бяха два типа ленти 3х7 диода и 3х8 От първите са масови има ги навсякъде и аз имам два или три комплекта от вторите се наложи да си поръчам от Китай за собствена употреба Засега пътуват
Аватар
Техник
Техник
 
Мнения: 725
Регистриран на: Сря Фев 13, 2013 8:41 am
Местоположение: Перник


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron