Какво ще ги правим кинескопните

Re: Какво ще ги правим кинескопните

от Malixx » Нед Май 19, 2013 2:27 am

Светът се развива няма как да спрем това, но е хубаво историята да се помни и съхранява. И аз в нас имам от "тънките", но не спирам да си търся Електрон 714 или Пирин. Точно тук идва моментът, в който се разграничаваме от масата народ.. ;) Както казах - само за ценители. Обичам и ретро автомобили, но няма как да ги караме в сегашните условия. Така става и с телевизорите. Но за мен по - ценни си остават сандъците, отколкото масовите CRT произведени в края на 90-те. При старите машини имам много повече намеса на човешка ръка. Някак си трудът се усеща. Все едно да сравняваме музика от електронно пиано и истинско такова. (coco2)
Регистриран потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: Пет Май 10, 2013 4:16 pm

Re: Какво ще ги правим кинескопните

от wesko dilow » Вто Мар 24, 2015 1:09 am

Не знам дали темата още е актуална,ама да си напиша.Аз не съм привърженик на много-старата техника,например преди 85г.макар,че от предишната съм се учил и хранил семейство,ама нямам хангар за самолети,за да съхранявам всичко,което ми оставаха или купувах някога.Странно,но в последните няколко години притежавам едно хубаво,немско апаратче за регенериране на кинескопи -MUTER BMR 95,което ми отвори доста работа и ме запозна с доста хора.Кагато започнаха вноса на стари телевизори-втора ръка от Запад,си рекох:Стига с тия стари българо-руски отпадъци и да вървим напред.Да ама не!Народа вместо да върви напред-се върна в пещерите и започна да вади от нафталина антиките си,че светлото бъдеще мина,като комета покрай нас и си останахме като в онова време-бедни и мечтаещи.И започна едно регенериране на кинескопи,та знае ли се?!За жалост на много фенове,та и за мен-най-много регенерирам голямата фирма SONY=За месец-10-12бр.от които 2 мъртъвци и другите с онко заболяване,не се знае кога ще починат.Днес за 3-ти път ударих едно Сони,с уговорка,за последно.Старите-черно бели кинескопи,след регенерат стават,като нови,е до кога не знам,ама за колекционери става
Скоро един приятел правил ремонт на една селска къща,намерил един стар лампов тв. ама не можа да ми каже какъв е-Кристал ли бе или Пирин?-явно много му е било пиенето,че не запомнил марката.Казах му да ми го докара,щото си бил работещ,ама стар,та си мисля дали и аз на стари години да не се ОАКАМ,та не му хакна едно шаси и кинескоп от стар,цветен модел,и да се фукам пред внучето,как някога само дядо е гледал цветна телевизия!!!!Ха,Ха,Ха.
Миналата седмица го излъгах,като включих охранителната камера към телевизора и то-горкото викна:Бабо.о.о.о дядо го дават в крими хрониката-скрил се е в телевизора!Да кажа ли?
Регистриран потребител
 
Мнения: 112
Регистриран на: Вто Май 27, 2014 9:55 am

Предишна

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron