Страница 1 от 3

Re: Какво ще ги правим кинескопните

МнениеПубликувано на: Пон Апр 29, 2013 10:19 pm
от Антон Оруш
Не намирам нищо, което да ме накара да ги колекционирам тези пластмасовите.

Re: Какво ще ги правим кинескопните

МнениеПубликувано на: Пон Апр 29, 2013 11:55 pm
от Кирил
Чак пък да изчезнат не ми се вярва, на мен само монитора ми е LCD. Държа си като резерва един CRT NEC работил денонощно в продължение на 10-тина години.. LCD-то го използвам само заради по-малкото заемано пространство..

Re: Какво ще ги правим кинескопните

МнениеПубликувано на: Вто Апр 30, 2013 1:06 am
от Кирил
После ми разправяй че хората нямали пари.. преди време бях чел, че 13 000 британски домакинства гледат черно-бели телевизори. В България дали някой изобщо гледа черно-бял телевизор?

Re: Какво ще ги правим кинескопните

МнениеПубликувано на: Вто Апр 30, 2013 9:33 am
от георги стоичков
Кирил написа:В България дали някой изобщо гледа черно-бял телевизор?

Има единични бройки дето все още се гледат, даже преди месец два ремонтирах черно бял телевизор, ама след септември с тая пуста цифровизация най-вероятно ще заминат към мазетата (coco19)

Re: Какво ще ги правим кинескопните

МнениеПубликувано на: Вто Апр 30, 2013 2:25 pm
от Антон Оруш
Манталитетът на българина е, че, ако трябва, три месеца ще яде хляб и лютеница, гратис ще пътува и вода и парно няма да плаща, ама най-новата джаджа ще си купи! Нали ги гледам постоянно около мене...

Re: Какво ще ги правим кинескопните

МнениеПубликувано на: Съб Май 18, 2013 1:29 am
от Malixx
Черно-бялото е не само класика, но и стил за ценители! Лично аз имам два черно-бели респрома, които си гледам с голямо удоволствие. Намират се в закътано селце до Велико Търново, където редовно посрещаме новата година, а и не само... Много е приятно на такива празници да пуснеш един кабел за антена и да чакаш часовника да удари 12:00, снеговалеж на картината, снеговалеж и навън :)

Re: Какво ще ги правим кинескопните

МнениеПубликувано на: Съб Май 18, 2013 10:39 am
от radio-hobi
Лично на мен ако ми попадне някой ще го прибера ,място имам cheers

Re: Какво ще ги правим кинескопните

МнениеПубликувано на: Съб Май 18, 2013 11:31 am
от radio-hobi
Egoiz написа:Кофти са за съхранение бе да му се не види
Не са като старите да ги сложиш на камара


Да това е вярно .

Re: Какво ще ги правим кинескопните

МнениеПубликувано на: Съб Май 18, 2013 10:27 pm
от chavdar68
Чакайте бе хора , няма да има такова нещо септември месец ..... масово да се изхвърлят кинескопни ТВ-та.Я се замислете колко народ ползва кабелна, сателитна и т.н. телевизия? Че даже и по повечето села? При тия потребители промяна няма да има ,че да се налага да сменят ТВ с вграден DVB-T тунер, пак ще си гледат кинескопните ТВ-та, друг е въпроса вече който желае да си взема от "тънките" и да реши да се раздели със стария кинескопен. Аз примерно имам към 10-на кинескопни , 3 в града и останалите са на 2-те села.Имам и 3 "тънки"..... е да ама за нищо не бих си заменил PANASONIC-a, LG-тo , JVC-тo или SONY-то за ако щете 50" някакъв "тънкаш", дето трябва да го гледам само фронтално , за да не маже образа ако се преместя малко под ъгъл......
Та според мене , рано е за стелажите (coco13)
Ако ми попадне качествен екземпляр за без пари и не му е скъп ремонта и киното има живот-прибирам го , на 2-те села -място бол

Re: Какво ще ги правим кинескопните

МнениеПубликувано на: Нед Май 19, 2013 2:27 am
от Malixx
Светът се развива няма как да спрем това, но е хубаво историята да се помни и съхранява. И аз в нас имам от "тънките", но не спирам да си търся Електрон 714 или Пирин. Точно тук идва моментът, в който се разграничаваме от масата народ.. ;) Както казах - само за ценители. Обичам и ретро автомобили, но няма как да ги караме в сегашните условия. Така става и с телевизорите. Но за мен по - ценни си остават сандъците, отколкото масовите CRT произведени в края на 90-те. При старите машини имам много повече намеса на човешка ръка. Някак си трудът се усеща. Все едно да сравняваме музика от електронно пиано и истинско такова. (coco2)