ВАЖНА ТЕМА: Ежегодна награда "РЕСТАВРАТОР НА ГОДИНАТА"

ВАЖНА ТЕМА: Ежегодна награда "РЕСТАВРАТОР НА ГОДИНАТА"

от Антон Оруш » Сря Ное 14, 2012 4:05 pm

Sofia-netz Публикувано на: 28 Ное 2011, 00:42 

От известно време обсъждам със себе си какви биха могли да бъдат ефектите от евентуалното учредяване на такава награда, като начало в рамките на форума, и стигам до извода, че освен положителни, други не биха могли да бъдат, при условие, че я организирам от свое име и за своя сметка.

Идеята е проста: всяка година през месец Май един участник във форума, занимаващ се с реставрация, ще получи предмет от неговата реставрационна област, на който би се зарадвал, като поощрение за споделената посредством форума реставрационна дейност през изтеклата година, считано от Май предишната година. Победителят (това може да бъде и реставраторски екип) ще бъде избран измежду участниците във форума изключително на основата на това, което е публикувал като реставрационна дейност в същия този форум. Няма ограничения по отношение на вида реставрирани технически обекти - могат да бъдат от парни машини до радиоапарати. Критерии за избор ще бъдат оригиналността на извършената работа, нейната поучителност, нейното качество и всеотдайността на реставраторите. Ще бъде организирано и гласуване в рамките на форума, с което ще се съобразя. Засега няма да организирам комитет по награждаването, защото реставраторите, изявили се във форума не са чак толкова необятно много, че да не мога сам да ги следя. Всякаква корупция е изключена - това е доброволна инициатива, имаща за цел да стимулира изключително ценната, по мое мнение, реставраторска активност, на която съм свидетел в този форум.
Победителят ще бъде официално публикуван в настоящата тема в деня на награждаването заедно със снимка на реставрираните обекти и, ако пожелае, реч от негова страна. Присъждането на наградата е окончателно и не подлежи на преразглеждане. ВСЕКИ РЕСТАВРАТОР, КОЙТО ИСКА ДА УЧАСТВА В ТОЗИ СВОЕОБРАЗЕН КОНКУРС, ТРЯБВА ДА НАПИШЕ ТРИТЕ СИ ИМЕНА В ТАЗИ ТЕМА С ГЛАВНИ БУКВИ, КАКТО И ДА МИ ИЗПРАТИ СЪОБЩЕНИЕ С ТЕКСТ "УЧАСТВАМ" НА E-MAIL sasho54@gmail.com. С последното се изключва евентуалната намеса на модератори и спамъри, а с първото - публична некоректност. Неизпълнението на тези условия се тълкува като нежелание за участие и ненаписалите, колкото и оригинални да са трудовете им, няма да бъдат награждавани (не е изключено някои да се обидят от това, че ги награждават без тяхно знание и желание).

В бъдеще, ако средствата ми позволят и опирайки се на опита около настоящата награда, ще учредя награда и за колекционерство. На този етап поставям реставрацията като приоритетна творческа дейност.

Всякакви недомислици, допуснати от мен по отношение на обстоятелствата около този замисъл ще бъдат изчистени с помощта на участниците във форума до Май 2012, когато ще бъде връчена първата награда.

Обръщам се към администратора да обособи тази тема като важна и да се погрижи максимален брой участници да научат за съдържанието й. ПИСАНЕТО, ОБАЧЕ, ДА СТАВА САМО В РАЗДЕЛ "АДМИНИСТРАЦИЯ" !

Пожелавам ползотворна реставрационна работа на всички!

Deltichko Публикувано на: 28 Ное 2011, 09:11 

Аз твърдо се обявявам ,,за" тази кауза и даже сега ми е чудно, че толкова късно някой от участниците се сети. Наистина една такава институция като една ежегодна награда би конституирала по-здраво нашия форум и нашата дейност. Когато започна да се занимавам и с реставриране на експонатите от вече твърде внушителната си колекция, аз също бих участвал. Присъждането на тази награда би било естествено дохълнение към нашата дейност.
Но бих искал за пореден път да апелирам към всички останали колекционери във форума да ориентират своите усилия и към попълването на колекции от старите апарати, защото те продължават да си отиват пред очите ни, докато двама се пазарят за дек на Сони във Вземане-даване. Побързайте, да не стане така, че да няма какво да реставрираме! :D
Ще размножа темата като важна в главните раздели на другите подфоруми, но там тя ще бъде заключена, като ще има препратка към тази тема, за да може да пишете само в нея, с цел да не се разпокъсва дискусията.
Моля, пишете тук - http://www.bulforums.com/sandacite/view ... f=3&t=5473
 

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron