Телевизор Panasonic 36PL35P включва за момент

Телевизор Panasonic 36PL35P включва за момент

от peppone1 » Чет Юли 30, 2020 9:19 pm

Здравейте, за втори път попадам на същия модел телевизор със същата повреда и на двата пъти се отказах да го ремонтирам, така че нека ако друг се е сблъсквал с този модел да сподели, за да не попадна и на трети и четвърти, все с еднаква повреда. Телевизора включва за кратко, само докато светне екрана и се изключва, а светодиода започва циклично да мига по 3 пъти през равен интервал от време през 1-2 сек. . Очевидно е че е защитата и броят мигания означават нещо. Предположих че има разряди в кинескопа, но го пробвах и с изключена платка от цокъла на кинескопа и пак се изключва. Наясно съм че Панасониците имат всякакви ненужни защити, които се задействат дори от една студена спойка, а ремонта при това положение е много труден, защото нищо не може да се измери. Напреженията на въпросния телевизор са що годе в норма, като захранващото за видеоусилвателя е завишено от 200 на 230V, а захранващото за ТХО е 135V, при нормалните по схема 147V, доколкото може да се вярва на схемата, понеже на намотките на импулсния трансформатор пише 137V. А и няма логика входното да е паднало, а изходното да е скочило. Поправял съм друг по-малък телевизор със сходен проблем, но при него причината се оказа в намалена емисия на кинескопа.
Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.

Професионализмът не е в това да не допускаш грешки, а да си направил всички възможни грешки, в най-тясната област.
Аватар
Регистриран потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 1:14 am
Местоположение: Пловдив

Re: Телевизор Panasonic 36PL35P включва за момент

от stilyanovstan » Вто Авг 25, 2020 6:17 pm

За този модел има много малко в нета (не съм търсил дълго разбира се). Това, което разбрах е че при Панасоник три мигания са повреда в главната платка , по-конкретно повишено напрежение или пък голям ток (частично късо) в ниските напрежения - например 5В. Не знам дали и при този модел е така.
Виж дали те са в норма и огледай за надути електролити. Понякога дори и да не са надути е добре да се измерят за капацитет и ESR , ако имаш уред, или просто да се заменят - така и така ги разпояваш за измерването.
Това е от мен.
Успех!
Регистриран потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Апр 15, 2020 10:05 pm


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron