BG усилвател VIC 1250P

Re: BG усилвател VIC 1250P

от lager » Нед Дек 20, 2015 4:49 pm

Виждал съм усилвателя сглобен и като комплект за сглобяване в магазина на Викиват на моста на Марица , затова си мислех че те са организирали производството му . Подобна схема с две токови огледала на входа имаше навремето в Млад конструктор , с нея съм се занимавал и действително даваше добри резултати .
Регистриран потребител

от set » Пон Яну 25, 2016 8:28 pm

mbg написа:Дай ми тези не-ментета BDX 66 и 67, които трябва да са "C" варианта за да не пукат в този усилвател. 2Т7066С също стават. Ама при поставянето на различен от C или D, от който и да е транзистор, усилвателя рано или късно гърми. И не всичките са с по два захранващи трафа, някои си имат по един захранващ. Имам си представа от ремонт и конструиране на аудио усилватели и всякаква аналогова техника.

Имам BDX буква "C" - внесени от Холандия (през 80те, и много спешъл - над ориджинала)
монтирани на такива и други
не искат и да чуят за дефектиране

от set » Пон Яну 25, 2016 8:28 pm

mbg написа:Дай ми тези не-ментета BDX 66 и 67, които трябва да са "C" варианта за да не пукат в този усилвател. 2Т7066С също стават. Ама при поставянето на различен от C или D, от който и да е транзистор, усилвателя рано или късно гърми. И не всичките са с по два захранващи трафа, някои си имат по един захранващ. Имам си представа от ремонт и конструиране на аудио усилватели и всякаква аналогова техника.

Имам BDX буква "C" - внесени от Холандия (през 80те, и много спешъл - над ориджинала)
монтирани на такива и други
не искат и да чуят за дефектиране

от Valiosport » Съб Яну 01, 2022 2:35 pm

Имам го същия усилвател vic1250p от половин година някъде, претърпя ремонти преди да почна да го слушам щото не беше с оригиналните транзистори и нямаше високите честоти. Кондензаторите са му сменени с по мощни 10 000 uF на Кендеил, досега не го бях издувал че не се е налагало и съм в апартамент, обаче на нова година си викам ще го пробвам.
Един приятел донесе неговия Pioneer SA-7500.
Е за негово и за мое учудване бългската сила го надсвири, утрепах го прехваления Pioneer с обявена мощност 2×70w/4 ома. И двете стъпала са пускани на едни и същи тонколони и с един и същ източник на сигнал. Теглото на Pioneer-a е над 10кг а vic1250p е долу горе колкото студио усилвател, да не говорим че е и доста по нисък. Само едно не схващам, защо предпазителите на vic1250p отзад са 1А а на студио усилвател са 1,6А а действително е доста по мощен.
Това което не харесвам в усилвателя е че не помни входа на селектора и че не мога да намера нови реленца за изходите.
Усилвателя има защита за тонколоните, пробван е и защитата работи, изгоря транзистор и релето веднага изключи.
Надявам се да се включат и други с такъв усилвател и да споделят дали са правили подобрения.
Поздрави колеги
Регистриран потребител

от Valiosport » Нед Яну 09, 2022 5:13 am

Ето снимки под капака. Машината е със сменени кондензатори и транзистори.
С двата трафа е, виждал съм само с един вътре. Оригинално захранващите са 4700 мф, сега е с 10 000мф, нагласени са токовете на покой.
Не знам какви ватове вади, но майстора каза около 70/80w на 4 ома. Връзвах му 80 ватови колони /4 ома и се опитва да ги изплюе. Единствено е хубаво да се сменят реленцата че някои път не включват ама не виждам откъде ще се намерят точно такива...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Регистриран потребител

Предишна