Виждал съм усилвателя сглобен и като комплект за сглобяване в магазина на Викиват на моста на Марица , затова си мислех че те са организирали производството му . Подобна схема с две токови огледала на входа имаше навремето в Млад конструктор , с нея съм се занимавал и действително даваше добри резултати .
mbg написа:Дай ми тези не-ментета BDX 66 и 67, които трябва да са "C" варианта за да не пукат в този усилвател. 2Т7066С също стават. Ама при поставянето на различен от C или D, от който и да е транзистор, усилвателя рано или късно гърми. И не всичките са с по два захранващи трафа, някои си имат по един захранващ. Имам си представа от ремонт и конструиране на аудио усилватели и всякаква аналогова техника.
Имам BDX буква "C" - внесени от Холандия (през 80те, и много спешъл - над ориджинала) монтирани на такива и други не искат и да чуят за дефектиране
mbg написа:Дай ми тези не-ментета BDX 66 и 67, които трябва да са "C" варианта за да не пукат в този усилвател. 2Т7066С също стават. Ама при поставянето на различен от C или D, от който и да е транзистор, усилвателя рано или късно гърми. И не всичките са с по два захранващи трафа, някои си имат по един захранващ. Имам си представа от ремонт и конструиране на аудио усилватели и всякаква аналогова техника.
Имам BDX буква "C" - внесени от Холандия (през 80те, и много спешъл - над ориджинала) монтирани на такива и други не искат и да чуят за дефектиране
Имам го същия усилвател vic1250p от половин година някъде, претърпя ремонти преди да почна да го слушам щото не беше с оригиналните транзистори и нямаше високите честоти. Кондензаторите са му сменени с по мощни 10 000 uF на Кендеил, досега не го бях издувал че не се е налагало и съм в апартамент, обаче на нова година си викам ще го пробвам. Един приятел донесе неговия Pioneer SA-7500. Е за негово и за мое учудване бългската сила го надсвири, утрепах го прехваления Pioneer с обявена мощност 2×70w/4 ома. И двете стъпала са пускани на едни и същи тонколони и с един и същ източник на сигнал. Теглото на Pioneer-a е над 10кг а vic1250p е долу горе колкото студио усилвател, да не говорим че е и доста по нисък. Само едно не схващам, защо предпазителите на vic1250p отзад са 1А а на студио усилвател са 1,6А а действително е доста по мощен. Това което не харесвам в усилвателя е че не помни входа на селектора и че не мога да намера нови реленца за изходите. Усилвателя има защита за тонколоните, пробван е и защитата работи, изгоря транзистор и релето веднага изключи. Надявам се да се включат и други с такъв усилвател и да споделят дали са правили подобрения. Поздрави колеги
Ето снимки под капака. Машината е със сменени кондензатори и транзистори. С двата трафа е, виждал съм само с един вътре. Оригинално захранващите са 4700 мф, сега е с 10 000мф, нагласени са токовете на покой. Не знам какви ватове вади, но майстора каза около 70/80w на 4 ома. Връзвах му 80 ватови колони /4 ома и се опитва да ги изплюе. Единствено е хубаво да се сменят реленцата че някои път не включват ама не виждам откъде ще се намерят точно такива...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.