Страница 1 от 1

Размисли на тема модернизиране на стар сандък

МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2014 9:20 pm
от Mitko Baretata
Здравейте,колеги нов съм във форума понеже съм заклет фен на старите сандъци ! icon_cool
Последно време ми се върти в главата да взема една кутия от старо радио и да насадя ново вътре,а отвън да си е класическо.
Имам три едното е Христо Ботев,Латвия,Марек. Въпроса ми някой мислел ли е нещо такова,правил ли е и дали е било успешно приемам всякакви съвети,ако може да има и снимков материал да се види за какво иде реч. icon_lol
Поздрави! icon_e_smile

Re: Размисли на тема модернизиране на стар сандък

МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2014 10:15 pm
от sasho123
icon_e_biggrin Аз лично съм го правил но не виждам смисъла използваш всички копченца и врътки имаш си укаве средни вълни къси и май средни абе зависи какво искаш да имаш иначе лепиш един модул на капака отзаде и си пей сърце ем дистанционно си имаш ем флашка си ръгаш и там радио ловиш . Ако имаш въпроси питай мисля ,че ще мога да ти отговоря .

Re: Размисли на тема модернизиране на стар сандък

МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2014 10:19 pm
от Антон Оруш
Не мисля, че е редно да се прави такова нещо. Помислете, че такива апарати повече никога няма да бъдат произвеждани. Като си спомня как някой беше ,,осъвременил" така жив-живеничък Тулан, още ми се плаче...

Re: Размисли на тема модернизиране на стар сандък

МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2014 10:36 pm
от mbg
И за мен това си е съсипване на радиото. От друга страна, често изпадат я само кутии, я радиа в окаяно състояние, за които не си струва труда да се възстановят.

Ето пример какво прави един мой приятел Цецо:
https://bgaudioclub.org/showthread.php? ... D0%BD-quot

https://bgaudioclub.org/showthread.php? ... D0%BD-quot


Има още няколко усилвателя в кутии от радиа. Някои от дървените съм ги виждал - в състояние пред разпадане, наядени от дървояди... за 2-3 дена с чакането успява да ги възстанови до състояние "като нови". Две от бакелитовите му пък бяха счупени с липсващи парчета... Такива фокуси може да прави, че ако не знае човек къде да гледа, никога няма да разбере, че кутията е била счупена :D

Re: Размисли на тема модернизиране на стар сандък

МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2014 10:49 pm
от Mitko Baretata
Благодаря на всички вас за съветите!
Именно за това ми е въпроса вчера чистих тавана на баба ми и намерих радио Христо Ботев в почти разпаднало състояние.Шасито му е ужасно и не мисля да го пробвам.Кутията е в не лошо състояние и подлежи на ремонт,но шасито не.Идеята беше да вградя ново шаси с възможност за флашка яки колони с оригиналната класическа кутия.
Аз силно уважавам оригиналните неща и ги пазя и поддържам в супер състояние,любимото ми радио е Елица 3 може да ви го покажа ако искате,то е като ново подарък ми е и ми е в сърцето!
До колегата sasho123 може ли да разясниш,ако може какво се лепи отзад този модул,заинтересован съм. icon_e_smile

Re: Размисли на тема модернизиране на стар сандък

МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2014 11:00 pm
от sasho123
Идвай в скаипа ми alex_11371