Информация, теми и документи за историята и бъдещето на архитектурата, проектирането и оразмеряването на сградни конструкции, градоустройството и селищното строителство
Ами, направи бъдещия музей преместваем. Впрочем моята вила е почти преместваема. Отвиват се болтовете, които я държат за фундамента и си я местиш. Остава да решим технологията.
Има някакви надуваеми конструкции, но не знам нищо за монтажа им. Виждал съм такива складове с доста сериозни размери. Би трябвало, в нераздут вид да са доста компактни.
във Варна преди години на Южния плаж на басейна имаше през студеното време една надуваема конструкция над целия басейн, но както беше казано агрегата работеше непрекъснато. Сега не знам дали съществува изобщо.
Прави каквото трябва , да става каквото ще!!! Аз не карам бавно, просто летя много ниско.
Защо да е необяснимо? Една плажна топка или едно детско балонче като ги надуеш, след това можеш да ги затапиш херметично и наистина си стоят надути (макар и не безкрайно). Но едно надуваемо хале (преди време имаше и в София такива и ги използваха за спортни зали), не може да се запуши плътно, първо защото прилепването към земята не е много надеждно и основното - винаги изпуска през входа. Затова трябва да се надува. В Щатите има стадиони за десетки хиляди зрители, които са с такива надуваеми покриви. И при малкото хале и при стадиона се налага постоянно да се поддържа налягането с компресори, за да се компенсира изпускането на въздух през входовете. Иначе за мен е невероятно как американците са успели да направят почти въздухонепропусклива конструкцията на цял един стадион.
Egoiz написа:Поясни повече,покажи някоя снимка от нета
Движиш се по "Св. Климент Охридски". Като минеш студентския град, след разклона за Младост, започват разни складове за железа, строителни материали, вторични...Малко преди околовръстното, в ляво, се виждат два склада, за които мисля, че са надуваеми. Доста големи са. Някъде в този район са:
Странно. Аз като отворя линка и си виждам квартал Малинова долина - това, което исках да покажа. Някой може ли да обясни, защото се е случвало и друг път.