От вчера и аз съм собственик на Д202А. В много добро външно състояние, и без никакви ремонти от вътре обаче единия ремък е скъсан. Какъв размер трябва да е или как да обясня какъв точно ми трябва в магазина? Ето за този става въпрос: Оригиналния го открих вдървен и залепнал по пластмасовите части.
Последна промяна studio_hifi на Сря Сеп 10, 2014 2:13 am, променена общо 1 път
Честито! Д202А се намира трудно. Конкретно на въпроса - след като старият ремък е бил на парчета и не можеш да го замериш, прекарай конец през колелата, така че да ги обхване плътно, все едно е ремък и измери дължината му. Може да ползваш и парче бобинажен проводник. Само че, след като си го прекарал през колелата и отрязал точно нужната дължина, мери така, все едно е ремък - сгъваш го надве и тогава мериш. Допуска се известна грешка при този начин на измерване, затова купи освен измерения размер, с половин до един сантиметър по-дълъг и по-къс ремъци. Цената им е някакви стотинки, затова е по-добре да купиш три вместо един, защото повторното разкарване може да ти излезе по-скъпо, особено ако ползваш транспорт. Новият ремък трябва да обхване колелата плътно, но не много стегнато или много хлабаво. Има и аритметични начини за изчисление с формули, известни от геометрията, но по-добре ползвай практичния.
Утре ще потърся ремък. А на индикатора първите светодиоди трябва ли да светят постоянно? Понеже на единия канал свети, пък на другия не и се чудя кой е прецакания.
Първите два светодиода са свързани през баластни резистори директно към захранването и не се управляват от интегралната схема. Светят постоянно, когато декът е включен. Щом единият свети, а другият не, прегледай веригата на изгасналия за студена спойка или за дефект в самия светодиод.