Антон Оруш

Това е може би най-разпространеният домашен отоплителен уред в последния половин век, затова мислим, че не е нужно да Ви обясняваме колко е велик. Затова просто ще качим тук добри снимки и документация за него и ще отбележим, че това е първият Лъч от общо пет. Но той е първият и е най-интересен :)

На първо време, ето го в челен изглед. Кутията е от листова стомана, а предната решетка е наистина учудващо мека – трябва да се внимава при пренасяне.

отоплителна-печка-лъч

Има два реотана с мощност по 1000 вт всеки и двустепенно регулиране на цялостната мщоност – нито един, само един или и двата. Както виждате, бакелитеният ключ е същият като на ранните печки Мечта. Захранва се с щекерен кабел.

отоплителна-печка-лъч (1)

Лъчът има възможност за насочване на излъчвателното тяло, което значи, че се върти на две хоризонтални оси, поставени върху две доста остри  недодялани крачета. Осите са прикрепени към тялото с два винта.

отоплителна-печка-лъч (2)

Ако табелката по-горе се четеше, ето какво щеше да пише на нея: мощност 2000 вата, 220 волта напрежение, тегло 2,6 кг, БДС 2090-64.

Ето още данни от книгата на Асланов и Кунев:


2

За повече коментари можете да пишете в ето тази тема в нашия форум – http://sandacite.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=5197

Вашият коментар

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url